De kracht in jou

Goed advies?

Hoe vaak worden we niet aangespoord: “ga in je kracht staan, dan kun je alles aan”. Ja, lekker dan … hoe doe je zoiets? Alsof je een beweging moet maken, terwijl je niet weet waar de spier zit die je daarvoor nodig hebt! WTF!

Herken je dat? En heb jij je wel eens afgevraagd of het wel het beste advies is, wat je krijgen kunt? Ga in je kracht staan, maak er een actie van. Twee stappen vooruit, eentje naar links en dan de grote sprong. Hop! En vervolgens maar hopen dat jouw kracht niet precies dezelfde beweging maakt. En je dus uitkomt waar je al was.

Want jouw kracht was daar niet toevallig terecht gekomen, he? Zo’n stukje bij jou vandaan … Alsof er iets in jou is, waarmee je jouw kracht al die tijd op afstand hebt gehouden. Dan kan je springen wat je wilt. Of op je kop gaan staan. Toch?

Draai het eens om …

Zou het niet beter andersom werken, dat JOUW KRACHT IN JOU KOMT staan? Dat ie naar jou toekomt in plaats van andersom. Dat je dus jouw kracht gaat toelaten. Dat jij de ruimte maakt zodat jouw kracht jou kan gaan vullen. Hoe fijn zou dat zijn?

Maar hoe doe je dát dan weer? Je kracht in jou laten komen? Nou, ontspanning is stap één. Dus haal eens even diep adem en laat alle uiterlijke prikkels even weg. Telefoontje, facebook, allemaal onzin en allemaal afleiding.

Wees eens even stil …

Wees eens even stil en wordt rustig. Blijf in stilte ademen en word je bewust van wat er zoal in je omgaat. Word je bewust van jouw eigen redenen om jouw kracht op afstand te houden. Wat heeft jou daartoe gebracht? Misschien was het angst, of verdriet, of de gedachte dat dat toch niet voor jou is weggelegd. Of misschien wel de overtuiging dat je gewoon niet goed genoeg bent. Of wellicht ben je wel bezorgd wat er met je gebeurt of wat je allemaal gaat doen, als het zover is. Ieuw!

Kijk, nu heb je een duidelijk handvat om dieper in contact met je kracht te komen. Nu kan je rustig aan gaan voelen en verwerken, wat het was waarmee jij zelf het contact met je kracht verhinderde. En zo haal je het zelfgebouwde muurtje tussen jou en jouw kracht stapje voor stapje weg. Steentje voor steentje.

En ontdek

En dan kom je steeds dieper in jezelf terecht. Steeds dieper. Totdat … je diep in jezelf jouw eigen kracht ontdekt! Die was er altijd al! Sodeju! Helemaal nooit weggeweest! Alleen had jij aan de buitenkant nog niet in de gaten wat er in jouw binnenkant zat! Dat kwam natuurlijk door dat zelf gefabriceerde muurtje. Weet je het nog?

Ontspanning, bewustwording, transformatie

Is dit een makkelijk proces? Soms niet. Soms moet je door dingen heen die moeilijk voor je zijn. Dingen waarvan je je misschien niet eens meer bewust was. En euh, moet je dit zelf doen? Ja, dit moet je zelf doen. Maar dat wil niet zeggen dat je het alleen moet doen. Je kunt er hulp en ondersteuning bij inschakelen. Natuurlijk! Er zijn meerdere methodes die jou kunnen helpen te ontspannen, bewust te worden en te verwerken. Want dat is de volgorde: ontspanning, bewustwording, transformatie.

Werken met de gong

Voor mij is het werken met de klanken van de gongs een prachtige manier om mezelf en anderen met dit proces te helpen. Met behulp van de gongs kan je jouw kracht in jezelf plaatsen. En ik kan je verklappen: het is een prachtig, pittig en soms ronduit indrukwekkend proces dat ik iedereen toewens.

Moge jouw eigen kracht stevig in jouzelf komen staan.

Warme groet, Hans

Meer weten of een afspraak maken?

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak. Je vindt mijn gegevens op de contactpagina. Je mag natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier.

Ik hoop binnenkort iets voor je te mogen betekenen.

Hartelijke groet,

Hans

Home