Gongbehandelingen

Raesonans heeft een warm menselijke methode ontwikkeld om je te helpen met emotionele, mentale, psychische en spirituele aandachtspunten. De gongopstelling en het soort gongs van Raesonans maakt het mogelijk om te werken op alle niveaus van ons bestaan. In het kort: de mens, de ziel, het karma en de hogere dimensies.

De methode van Reasonans heeft alles in zich: stress release, bewustwording en transformatie. Daardoor kan Raesonans jou helpen met het verminderen van stress, het herkennen van bronnen van stress en het verwerken van dieperliggende oorzaken in jezelf.

Met behulp van de geluiden van de gongs kom je weer tot jezelf. Je vergoot je zelfkennis en je groeit persoonlijk als mens. Je kunt het leven weer aan, bent beter in staat moeilijke periodes te hanteren en je gaat er merkbaar op vooruit.

Gongbehandelingen

Introductiesessie (1 uur)

Een introductiesessie is bedoeld voor mensen die graag op basis van directe ervaring willen kennismaken met de resonanties van de gongs en de impact die dat kan hebben op het lichaam, het gevoel en de gedachten. Een introductiesessie duurt ongeveer een uur en bestaat uit een korte uitleg van de werking, een introducerende behandeling van ca. 20 minuten en een korte uitwisseling van de bevindingen.

Gongbehandeling (1,5 – 2 uur):

De gongbehandeling richt zich op het aangaan, verwerken en loslaten van jouw persoonlijke issues. De gongopstelling en het soort gongs van Raesonans maakt het mogelijk om te werken op alle niveaus van ons bestaan. In het kort: de mens, de ziel, het karma en de hogere dimensies.

Tijdens de behandeling werken we aan ontspanning, diagnose én behandeling van de dieper in jezelf gelegen thema’s, blokkades en stressbronnen. De klanken zijn niet alleen informatiebron, maar worden ook bewust en gericht ingezet om u te helpen uw proces aan te gaan, de onderliggende emoties (soms uit een ver verleden) te verwerken en het thema dat jou parten speelde – in het dagelijks leven – los te laten.

We beginnen met een korte voorbespreking. We verkennen waar je voor komt, wat je dwarszit, of waar je aan wilt werken. Vaak hebben we dan al een paar aandachtspunten te pakken, waar we met de gongs aandacht aan kunnen besteden.

Daarna ga je comfortabel liggen op het heerlijke behandelbed. Desgewenst met een kussentje onder de knieën en een behaaglijk dekentje over je heen. De geluidbehandeling zelf duurt ongeveer een uur. Het kan zijn dat we tussentijds kort overleggen over wat we tegenkomen. Misschien komen er vragen boven, of emoties, of informatie om op te letten. Tijdens het gongen gaan we daar heel kort op in, want de beleving staat centraal. Is er meer overleg nodig, dan doen we dat in de nabespreking. Na het gongen hebben we daar nog een half uurtje voor. Zo kun je even bijkomen met een kopje thee of koffie en kunnen we eventueel nog wat verder ingaan wat er gebeurd is en wat je te doen staat.

Na de gongbehandeling ben je stiller van binnen, je innerlijke rust is toegenomen. Je bekijkt de wereld met de nieuwe ogen van een gegroeid bewustzijn. Je kan je wat lomer voelen, alsof je nog even moet bijkomen van een intensieve reis. En je kan ook vol enthousiasme zitten over de ervaring, de lessen en de bevrijding. En alles ertussenin. Het is allemaal oké en helemaal afhankelijk van wat er tijdens de behandeling aan de orde is geweest. Tip: kijk na de behandeling eens in de spiegel en zie …

De verwerking en groei die de gongbehandeling brengt helpen jou bij het maken van een volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling. Hoe groot die stap is, is helemaal aan jezelf. Je bent vrij, is is geen moeten, er zijn geen verwachtingen. je leeft je leven vanuit vrije wil en er is geen oordeel. Er is slechts het waarnemen en accepteren van jouw eigen vorderingen op het persoonlijke pad van bewustwording, aangaan, loslaten en groeien. En zo is het goed.

Begeleiding, inspiratie en meer

Aanvullend op de gongbehandelingen en de sjamanendrums biedt Raesonans u de mogelijkheid om eens rustig kennis te maken of jezelf te laten inspireren of begeleiden.

Kennismakingsgesprek (3 kwartier)

In een kennismakingsgesprek van ongeveer drie kwartier kan je eens rustig komen kijken of Raesonans iets voor u zou kunnen zijn. U bent veilig om te vragen en te delen wat je wilt en ik kan je vertellen over persoonlijke ontwikkeling in het algemeen en de werking van de gongs in het bijzonder. We zitten gemoedelijk naast de gongs met een kopje thee of koffie en ik zal je ook zeker even laten kennismaken met het geluid van de gongs.

Begeleidend gesprek (1,5 uur)

De gongbehandelingen maken je op een vanzelfsprekende manier bewust van emoties, gedachten of oude ervaringen. Dat hoort erbij en is volkomen normaal. Het kan goed zijn dat je hierover wilt praten of dat je behoefte hebt aan begeleiding bij jouw persoonlijke ontwikkelproces. We kunnen dan een afspraak maken voor een begeleidend gesprek van ongeveer anderhalf uur.

Inspiratiesessie (1,5 – 2 uur)

Zit je hoofd vol van ideeën, gedachten, vragen en wensen, maar krijg je hier niet voldoende vat op om er concrete inzichten, doelen of acties aan te verbinden? Weet je niet goed hoe je nou verder moet? Dan is een inspiratiesessie een goed idee. In anderhalf á twee uur sparren help ik je de situatie helder te krijgen, te bepalen wat je wilt bereiken en hoe je dat kan doen. Na de sessie heb je allerlei relevante informatie, nieuwe ideeën en een opgewekt gemoed om met jouw vervolgstappen aan de slag te gaan.

Gongles (2 uur)

Heb je zelf een gong en wilt je een echt interessante stap maken in het ontdekken en leren bespelen ervan? Wil je leren wat de gong je vertelt en hoe je hierover de interactie met de gong kunt aangaan? Wil je leren over de sterrenbeelden, de planeten, de chakra’s, de shushumna, de elementen, de verbindingen, de klanken, de boventonen? Alles zit in de gong en is aan te spelen. Het geluid dat je daarmee maakt, gaat over uzelf. Als je dit accepteert en de dialoog aangaat, dan is de gong jouw begeleider, jouw leraar, jouw inspiratiebron, jouw heler. En weet je wat het mooie is? Die gong, dat ben je dus helemaal zelf.

Gongles wordt op maat gegeven. We trekken er een ochtend, een middag, of misschien wel een hele dag voor uit. We gaan intensief met de gong aan het werk. Heerlijk spelen en steeds terugkoppelen wat er gebeurt. Een beetje theorie, maar vooral veel oefenen, voordoen, nadoen, overleggen. Gewoon lekker gongen, dus!

Na een gongles heb je het contact met uw gong flink verdiept. Je speelt vrijer, losser en met meer vertrouwen en plezier. Grote kans dat je met jouw gong een stukje proces hebt beleeft met mooie en soms verrassende ervaringen. Je hebt allerlei nieuwe ideeën en aandachtspunten om thuis mee verder te gaan.

Tarieven

Voor de tarieven van de diverse behandelingen en sessies klikt u hier.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak. Je vindt mijn gegevens op de contactpagina. Je mag natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier.

Ik hoop binnenkort iets voor je te mogen betekenen.

Hartelijke groet,