Gongbehandelingen

Raesonans heeft een warm menselijke methode ontwikkeld om u te helpen met emotionele, mentale, psychische en spirituele aandachtspunten. De gongopstelling en het soort gongs van Raesonans maakt het mogelijk om te werken op alle niveaus van ons bestaan. In het kort: de mens, de ziel, het karma en de hogere dimensies.

De methode van Reasonans heeft alles in zich: stress release, bewustwording en transformatie. Daardoor kan Raesonans u helpen met het verminderen van stress, het herkennen van bronnen van stress en het verwerken van dieperliggende oorzaken in uzelf.

Met behulp van de geluiden van de gongs komt u weer tot uzelf. U vergoot uw zelfkennis en u groeit persoonlijk als mens. U kunt het leven weer aan, u bent beter in staat moeilijke periodes te hanteren en u gaat er merkbaar op vooruit.

Gongbehandelingen

Introductiesessie (1 uur)

Een introductiesessie is bedoeld voor mensen die graag op basis van directe ervaring willen kennismaken met de resonanties van de gongs en de impact die dat kan hebben op het lichaam, het gevoel en de gedachten. Een introductiesessie duurt ongeveer een uur en bestaat uit een korte uitleg van de werking, een introducerende behandeling van ca. 20 minuten en een korte uitwisseling van de bevindingen.

Gongbehandeling (1,5 – 2 uur):

De gongbehandeling richt zich op het aangaan, verwerken en loslaten van uw persoonlijke issues. De gongopstelling en het soort gongs van Raesonans maakt het mogelijk om te werken op alle niveaus van ons bestaan. In het kort: de mens, de ziel, het karma en de hogere dimensies.

Tijdens de behandeling werken we aan ontspanning, diagnose én behandeling van de dieper in uzelf gelegen thema’s, blokkades en stressbronnen. De klanken zijn niet alleen informatiebron, maar worden ook bewust en gericht ingezet om u te helpen uw proces aan te gaan, de onderliggende emoties (soms uit een ver verleden) te verwerken en het thema dat u parten speelde – in het dagelijks leven – los te laten.

We beginnen met een korte voorbespreking. We verkennen waar u voor komt, wat u dwarszit, of waar u aan wilt werken. Vaak hebben we dan al een paar aandachtspunten te pakken, waar we met de gongs aandacht aan kunnen besteden.

Daarna gaat u u comfortabel liggen op het heerlijke behandelbed. Desgewenst met een kussentje onder de knieën en een behaaglijk dekentje over u heen. De geluidbehandeling zelf duurt ongeveer een uur. Het kan zijn dat we tussentijds kort overleggen over wat we tegenkomen. Misschien komen er vragen boven, of emoties, of informatie om op te letten. Tijdens het gongen gaan we daar heel kort op in, want de beleving staat centraal. Is er meer overleg nodig, dan doen we dat in de nabespreking. Na het gongen hebben we daar nog een half uurtje voor. Zo kunt u even bijkomen met een kopje thee of koffie en kunnen we eventueel nog wat verder ingaan wat er gebeurd is en wat u te doen staat.

Na de gongbehandeling bent u stiller van binnen, uw innerlijke rust is toegenomen. U bekijkt de wereld met de nieuwe ogen van een gegroeid bewustzijn. U kunt zich wat lomer voelen, alsof u nog even moet bijkomen van een intensieve reis. En u kunt ook vol enthousiasme zitten over de ervaring, de lessen en de bevrijding. En alles ertussenin. Het is allemaal oké en helemaal afhankelijk van wat er tijdens de behandeling aan de orde is geweest. Tip: kijk na de behandeling eens in de spiegel en zie …

De verwerking en groei die de gongbehandeling u brengt helpen u bij het maken van een volgende stap in uw persoonlijke ontwikkeling. Hoe groot die stap is, is helemaal aan uzelf. U bent vrij, is is geen moeten, er zijn geen verwachtingen. U leeft uw leven vanuit uw vrije wil en er is geen oordeel. Er is slechts het waarnemen en accepteren van uw eigen vorderingen op het persoonlijke pad van bewustwording, aangaan, loslaten en groeien. En zo is het goed.

Begeleiding, inspiratie en meer

Aanvullend op de gongbehandelingen en de sjamanendrums biedt Raesonans u de mogelijkheid om eens rustig kennis te maken of uzelf te laten inspireren of begeleiden.

Kennismakingsgesprek (3 kwartier)

In een kennismakingsgesprek van ongeveer drie kwartier kunt u eens rustig komen kijken of Raesonans iets voor u zou kunnen zijn. U bent veilig om te vragen en te delen wat u wilt en ik kan u vertellen over persoonlijke ontwikkeling in het algemeen en de werking van de gongs in het bijzonder. We zitten gemoedelijk naast de gongs met een kopje thee of koffie en ik zal u ook zeker even laten kennismaken met het geluid van de gongs.

Begeleidend gesprek (1,5 uur)

De gongbehandelingen maken u op een vanzelfsprekende manier bewust van emoties, gedachten of oude ervaringen. Dat hoort erbij en is volkomen normaal. Het kan goed zijn dat u hierover wilt praten of dat u behoefte heeft aan begeleiding bij uw persoonlijke ontwikkelproces. We kunnen dan een afspraak maken voor een begeleidend gesprek van ongeveer anderhalf uur.

Inspiratiesessie (1,5 – 2 uur)

Zit uw hoofd vol van ideeën, gedachten, vragen en wensen, maar krijgt u hier niet voldoende vat op om er concrete inzichten, doelen of acties aan te verbinden? Weet u niet goed hoe u verder moet? Dan is een inspiratiesessie een goed idee. In anderhalf á twee uur sparren help ik u de situatie helder te krijgen, te bepalen wat u wilt bereiken en hoe u dat kan doen. Na de sessie heeft u allerlei relevante informatie, nieuwe ideeën en een opgewekt gemoed om met uw vervolgstappen aan de slag te gaan.

Gongles (2 uur)

Heeft u zelf een gong en wilt u een interessante stap maken in het ontdekken en leren bespelen ervan? Wilt u leren wat de gong u vertelt en hoe u hierover de interactie met de gong kunt aangaan? Wilt u leren over de sterrenbeelden, de planeten, de chakra’s, de shushumna, de elementen, de verbindingen, de klanken, de boventonen? Alles zit in de gong en is aan te spelen. Het geluid dat u daarmee maakt, gaat over uzelf. Als u dit accepteert en de dialoog aangaat, dan is de gong uw begeleider, uw leraar, uw inspiratiebron, uw heler. En weet u wat het mooie is? Die gong, dat bent u helemaal zelf.

Gongles wordt op maat gegeven. We trekken er een ochtend, een middag, of misschien wel een hele dag voor uit. We gaan intensief met de gong aan het werk. Heerlijk spelen en steeds terugkoppelen wat er gebeurt. Een beetje theorie, maar vooral veel oefenen, voordoen, nadoen, overleggen. Gewoon lekker gongen, dus!

Na een gongles heeft u het contact met uw gong verdiept. U speelt vrijer, losser en met meer vertrouwen en plezier. Grote kans dat u met uw gong een stukje proces heeft beleeft met mooie en soms verrassende ervaringen. U heeft allerlei nieuwe ideeën en aandachtspunten om thuis mee verder te gaan.

Tarieven

Voor de tarieven van de diverse behandelingen en sessies klikt u hier.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak. U vindt mijn gegevens op de contactpagina. U mag natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier.

Ik hoop binnenkort iets voor u te mogen betekenen.

Hartelijke groet,