Gongen is normaal!

“Hoe is dat nou, zo’n gongsessie? Ik weet het niet hoor, het lijkt me heftig, beetje spannend ook.  Moet je daar niet héél spiritueel voor zijn? Ik maak me wel een beetje zorgen of ik dat wel aan kan. Eigenlijk durf ik niet zo goed.”  

Die reacties kom ik regelmatig tegen. Logisch, want voor veel mensen zijn de effecten van de gongs onbekend terrein. Maar laat ik beginnen met het ophelderen van één misverstand: werken met de klanken van de gongs is heel gewoon. Het is een normaal onderdeel van het dagelijkse leven. Het hoort erbij. Niets magisch of mysterieus aan. Want weet je, iets is alleen magie of mysterie als we het nog niet begrijpen.

De huidige tijdsgeest brengt het werken met gongs in rap tempo naar het leven van alledag. Alle overbodige spirituele franje gaat eraf. En gelukkig maar, want we mogen weer normaal gaan doen. We hebben geen witte gewaden nodig en geen bezwerende rituelen of mantra’s. En ook geen aanbidding van wie of wat dan ook. Let goed op als je deze situaties tegenkomt.

Het werken met de gongs is heel normaal. Pootjes op de grond, in het hier en nu, lekker in de woonkamer, spijkerbroek en T-shirt. Sterker nog, ik gong zelf regelmatig in mijn kluskleren, want ik woon in een oud huis waarin altijd wat te doen is. Dan gong ik met de verse verfspatten op mijn armen. Gewoon, lekker spelen met alle geluiden. Heerlijk is dat. En het werkt!

Maar wat is dan dat vanzelfsprekende effect van de klanken van de gongs? Nou, gewoon, ontspanning, geen gedachten meer, innerlijke stilte, verwondering, ontroering, welbehagen, gemak, eenvoud. En last but not least: een diep weten dat het goed is zoals het is. Dat wil je toch dagelijks in je leven ervaren?  

Meer weten of een afspraak maken?

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak. Je vindt mijn gegevens op de contactpagina. Je mag natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier.

Ik hoop binnenkort iets voor je te mogen betekenen.

Hartelijke groet,

Hans