Mijn eigen verhaal over de gong

Mijn eigen verhaal over de gong

In mijn eigen verhaal over de gong wil ik graag met je delen wat de gong voor mij persoonlijk betekend heeft – en nog steeds betekent. Want de resonanties van de gong hebben mij vastberaden bij mijzelf gebracht en mijn persoonlijke ontwikkeling een enorme versnelling gegeven. Ik heb veel los gelaten en veel inzichten opgedaan. En ik heb indrukwekkende ervaringen opgedaan.

En bovenal, ik heb heel veel geleerd. Geleerd over mijzelf, over het leven en over hoe mooi en liefdevol alles met elkaar samen hangt. En ja, ik heb ook geleerd dat het niet allemaal over rozen gaat. Echt niet. Niet alles is liefde in en om ons heen. Maar ik heb geleerd dat steeds opnieuw onder ogen te zien, aan te gaan en weer los te laten. En dat is leven. Dat is groeien. Dat is vreugdevol werk.

Daarom hoop ik jou met mijn verhaal te inspireren om ook op pad te gaan. En als je al mooi gevorderd bent in je persoonlijke ontwikkeling, te onderzoeken hoe je nog een stap verder kunt gaan. Want alle mogelijkheden liggen voor je voeten, onbegrensd. Letterlijk.

Mijn eerste ervaring van het geluid van de gong

Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst het geluid van een gong hoorde, biggelden me spontaan de tranen over de wangen. Het raakte mij zo diep en zo mooi in mijn hart, dat ik niet anders kon dan huilen van ontroering en zielsgeluk. Het maakte mij niet meer uit wat de dertig andere mensen op de introductiemiddag ervan vonden. Ik voelde grote genegenheid naar hen en was niet bang om mezelf te laten zien. Gelukkig kon ik de hand van mijn lieve vrouw vasthouden als anker temidden van alles wat er tijdens deze demonstratie door mij heen ging.

Het was indrukwekkend en overweldigend. Mijn hart sprong op en ik voelde een enorm verlangen naar iets groters. Een staat van diep geluk en ultieme vrede, waarvan ik ineens heel zeker wist dat dat bestond. Ook voor mij!

Het geluid van de gong had in de vorm van de klanken tegen me gepraat. En ik had het gevoelsmatig allemaal verstaan! Zonder de ruis van mijn denken. Het is niet in woorden uit te drukken, maar ik leerde er zo veel van. De sonore en serene klanken van de gong gaven mij informatie. Ze stelden me gerust. En ze leerden me over de kosmos, de planeten en de universele liefde. Het vervulde me van dankbaarheid, liefde en een diep respect voor het leven, mijn leven en onze moeder aarde.

De ommekeer

Die eerste paar seconden gong geluid hebben mijn leven totaal veranderd. Ik had het gevoel dat ik na een lange, barre en eenzame reis weer thuis was aangekomen. En dan bedoel ik echt THUIS, met dikke hoofdletters. Mijn bestemming hervonden, van de donkere koude eindelijk weer in het warme licht.

Ja, vanaf die dag had ik weer een hoger doel in mijn leven, al kon ik dat toen nog helemaal niet onder woorden brengen. Geen idee! Wat ik wel wist was dat ik meer wilde weten van helen met geluid. Ik wilde meer weten, maar vooral meer ervaren.

Het persoonlijke groeiproces

Ik wilde uiteraard álles weten en ervaren. En al snel regelde ik mijn eerste resonantiebehandeling. Dat was een heel intense ervaring. Ik heb toen heel veel oude emoties kunnen loslaten en een grote schat aan inzichten opgedaan.

Vanaf 1987 al werk ik intensief aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kom van ver en was al ver gevorderd. Maar ik was totaal verrast door de omvang en diepte van deze volgende stap in mijn groeiproces. Vanaf toen volgden er nog meer resonantiebehandelingen en ben ik in een stroomversnelling terecht gekomen.

Ik ging steeds beter wennen aan de snelheid en de turbulentie van het proces. Het overwinnen van moeilijke stukken in mijzelf ging mij steeds beter af. Ik heb veel geleerd en werd sterker en sterker van lichaam, ziel en geest. En dat proces gaat nog steeds verder.  Ook ik kom op mijn pad nog geregeld moeilijke, verdrietige en emotionele dingen tegen. Dat hoort gewoon bij het leven.

Maar ik doe ook veel mooie, inspirerende en bemoedigende ervaringen op. Dat zijn de vruchten van het aangaan van mijn persoonlijke uitdaging en het nemen van verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven. En met de inzichten die ik opdoe, de vaardigheden die ik me eigen maak en de uitdagingen die ik overwin, ben ik in staat andere mensen te helpen.

Het leren van het vak

Niet lang na de eerste resonantiebehandeling schafte ik mijn eerste gong aan. Een originele Aziatische gong, handgemaakt door sjamanen in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal.

Met deze universele gong ben ik voor mijzelf heel intensief aan het werk gegaan en ik leerde opvallend snel.

Ik ontdekte dat het ‘gongen’ van nature in mij zit. Het gaat vanzelf, ik voel aan de klanken wat er aan de hand is en wat er nodig is. En zo heb ik mezelf in verbinding met de gong geheeld en geschoold. Dit was – en is nog steeds – een prachtig en vervullend proces, dat mij heel veel heeft gebracht en nog zal brengen. Want er is altijd een next level.

Het resultaat

Het groeiproces ging snel indrukwekkend. Inmiddels werk ik met drie universele gongs tegelijkertijd: het basisbewustzijn, het hartbewustzijn en het spirituele bewustzijn. Ik ben eindelijk thuis. Blij en dankbaar dat ik dit voor de mensen die in mijn praktijk komen mag doen.

De drie gongs in mijn ‘Gongtower’ klinken als een harmonieuze drie-eenheid. Het op deze manier aanspelen van alle drie de bewustzijnsniveaus is uniek, vernieuwend en werkt bijzonder krachtig. De Gongtower is een een krachtig energetisch instrument – zeg maar apparaat – uit een ver, ver verleden.  Het brengt een congruentie, een uitlijning over alle niveaus teweeg, die maakt dat je helderder, completer, bewuster en krachtiger in het leven komt te staan. Je weet wat je te doen staat en je hebt er zin in om dat te gaan doen ook!

Meer weten of een afspraak maken?

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak. U vindt mijn gegevens op de contactpagina. U mag natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier.

Hartelijke groet,

8 antwoorden op “Mijn eigen verhaal over de gong”

 1. Met iedere stap die je zet laat je de schaduw achter je. Op een gegeven moment sta je recht onder de zon in je eigen zijn en is er alleen maar licht.
  Namaste

 2. Ik wist dat het mogelijk was om iemand te ont-moeten met een natuurlijk talent om de (((((GONG)))) te kunnen hanteren
  Als de leerling gereed is verschijnt de MEESTER .
  Maar de Meester van de (((GONG))) kwam binnen en de meester werd weer de leerling
  Tai Loi

 3. Wauwwwww Hans wat supermooi om te lezen, ook over die eerste introductiedag 🙂 Ik herinner me die dag nog goed. Ik ben zo blij voor je en ik wens dat vele mooie zielen hun weg naar jou vinden zodat jij ze de brug over kunt helpen naar nieuw bewustzijn.
  Veel liefs en een dikke knuffel

Reacties zijn gesloten.