Verslag: Gongmeditaties bij ZEN Apeldoorn

Op 23 en 28 februari 2020 heb ik voor twee groepen van acht mensen een gongmeditatie verzorgd bij  ZEN Apeldoorn. Het waren twee prachtige sessies, die de nodige ontspanning en bewustwording brachten. Ik wil je hierover graag wat meer vertellen.

Een hoofd zonder gedachten, een ontspannen lichaam, nieuwe inzichten, contact met je gevoel. Dat is de weldadige werking van de klanken van de gong. De werking van de gong berust op resonantie. Het geluid van de gong is hoorbaar, maar het is ook voelbaar. Want het is levend geluid, pure energie. De klanken van de gong resoneren met ons. Met ons lichaam, onze geest, onze emoties, met onze leerpunten, met onze energie. En dat doet iets met ons. Onze gedachten komen tot rust, we worden stil van binnen en we gaan voelen.

Er kan veel gebeuren tijdens een gongmeditatie en soms worden we geraakt door gevoelens of inzichten waarvan we ons bewust worden. Daarom hebben we na de sessies even rustig de tijd genomen om weer te landen en wat ervaringen uit te wisselen. Hans gaf ook een korte toelichting op de groepsthema’s die in het gongsspel naar voren waren gekomen. Zo kwamen er in de twee groepen twee interessante en heel verschillende thema’s naar voren: ‘de kracht van de vrouw’ en ‘omgaan met angst’. En natuurlijk was er ook ruimte voor het stellen van algemene en persoonlijke vragen.

Ter afsluiting dronken we aan de grote tafel samen nog een kopje thee en konden we nog wat ontspannen napraten. En daarna weer lekker naar buiten! Pootjes op de grond. Wind en regen om ons hoofd. Frisse lucht in onze longen. Ah, heerlijk!

Wil jij ook een keer meedoen?

Heb jij ook interesse om een keer mee te doen, heb je een groepje van 6-10 personen en eventueel een leuk zaaltje, of wil je meer weten over een groepssessie of een individuele behandeling? Laat het me maar even weten, je kunt me gewoon een mailtje sturen. Of bellen mag ook. Hoe dan ook, ik hoop je snel een keer te ontmoeten!

Warme groet,
Hans