Wat is een gongbehandeling?

Een gongbehandeling is een energetische behandeling met behulp van geluid ter bevordering van welzijn, bewustwording of persoonlijke ontwikkeling. Het principe van een gongbehandeling is gebaseerd op resonantie. Zoals een fysiotherapeut of een osteopaat het lichaam een behandeling geeft met behulp van zijn handen, geeft Hans Schut de gehele mens behandelingen met behulp van de resonantie van het geluid van zijn gongs.

Geluid geeft een trilling in de lucht en die kun je goed voelen. Dat heeft u vast wel eens gemerkt toen u bij een grote geluidsbox stond. De zware tonen trillen door in uw buik en borstholte. Dat is best indrukwekkend. En zo is het ook met het geluid van de gong. Zij het dat het gong-geluid sonoor, sereen en harmonieus is. Het is de taal van de ziel en die komt heel fijn binnen. Bij veel mensen roept het gong-geluid emoties van ontroering, herkenning en liefde op.

De trilling van het geluid van de gong resoneert in uw lichaam en in uw energieveld. Uw lichaam en energieveld trillen mee en daardoor trillen lichamelijke en energetische vervuilingen of blokkades los. Op die manier zuivert het pure geluid van de gong uw lichaam en uw energieveld. Uw gedachten vervagen, u ontspant en u komt in uw gevoel. Er kunnen fijne of minder fijne emoties naar boven komen, zodat u de kans heeft die te uiten en los te laten. Of u die kans aangaat of niet is natuurlijk geheel aan u. Maar wat er ook gebeurt, wat u ook verkiest, alles is goed. U bent veilig.

Tijdens het spelen beluistert Hans in het geluid van de gong wat er in u geheeld wil worden. Hij kan daar dan gericht op inspelen. Want in de gong zitten specifieke geluiden voor uw lichaam, uw emoties, uw denken en uw weten. En ook zijn er helende geluiden om te helpen bij thema’s als veiligheid, seksualiteit, eigenwaarde, zelfliefde, jezelf uitspreken, inzicht in situaties en zelfbewustzijn. En nog veel meer, de mogelijkheden zijn letterlijk oneindig.

Voor wie is de gongbehandeling bedoeld?

Iedereen die bewust werk wil maken van zijn of haar welzijn, bewustwording of persoonlijke ontwikkeling kan een resonantiebehandeling ondergaan. Of u nou op zoek bent naar antwoorden, merkt dat u vastloopt, moeite heeft met het verwerken van emoties, of last heeft van spanningen die u niet goed begrijpt. Als u bewust en gemotiveerd werk wilt maken van een volgende stap, dan kunt u voor een resonantiebehandeling bij Raesonans terecht.

Welke gongbehandelingen zijn er?

Een gongbehandeling bij Raesonans kent drie varianten:

  • Gongmeditatie ten behoeve van stressrelease
  • Klankdiagnose ten behoeve van bewustwording
  • Gongbehandeling ten behoeve van transformatie

Voor een toelichting op de gongbehandelingen klikt u hier.
Voor de tarieven van de gongbehandelingen klikt u hier.

Zijn er contra-indicaties voor het ondergaan van een resonantiebehandeling?

Ja. Als u last heeft van uw hart, of u bent zwanger of als u aanleg heeft voor psychose, dan is het beter om geen gongbehandeling te ondergaan.

Let op: een gongbehandeling is nooit een vervanger voor een consult of een behandeling bij een arts of specialist.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Met één behandeling kunt u al veel bereiken. Maar wilt u optimaal effect hebben van de gongbehandeling, dan kunt u het best rekenen op drie behandelingen, met een tussenpoos van ongeveer twee weken. Dat heeft te maken met het proces van herkennen, erkennen en loslaten, wat vaak even tijd nodig heeft.

Weet u nog niet zeker of het iets voor u is?

Als u nog niet zeker weet of een gongbehandeling iets voor u is, dan kunt u kiezen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (gratis) of een introductiebehandeling.

Voor meer informatie over de mogelijkheden klik hier.
Voor de tarieven klik hier.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak. U vindt mijn gegevens op de contactpagina. U mag natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier.

Ik hoop binnenkort iets voor u te mogen betekenen.

Hartelijke groet,