Wat een resonantiebehandeling voor jou kan doen

Wat een resonantiebehandeling met de gong voor jou kan doen

De resonantie van de gong brengt je op een zachte manier naar binnen, naar je gevoelswereld. Doordat de levende klanken je denken uitschakelen en je helpen te ontspannen ontstaat er ruimte voor persoonlijke groei en heling. “Maar hoe gaat dat proces van heling met behulp van resonantie nou in zijn werk?” Goede vraag. Ik wil dat graag stapsgewijs voor je beschrijven, want een resonantiebehandeling kan heel veel voor je doen in je persoonlijke ontwikkeling.

Je gaat voelen wat je werkelijk voelt

De levende klanken van de gong brengen je rustig naar je gevoelswereld en je ontspant jezelf. En als je zo ontspannen in je gevoel bent, word je je bewust van wat er werkelijk in je omgaat en hoe je je nu écht voelt. We kunnen onszelf daarin flink voor de gek houden, maar de gong raakt het met zijn resonantie zachtjes voor je aan en maakt je er liefdevol op attent. Misschien merk je wel hoe moe je eigenlijk bent van je geploeter om overeind te blijven en hoe wanhopig en verdrietig je je daarbij voelt. Je haalt eens diep adem en slaakt een diepe zucht.

Je herinnert je wie je werkelijk bent en waar je nu mee worstelt

Rustig liggend in het harmonieuze geluidveld van de gong is het een stuk makkelijker om je gevoel toe te laten. En misschien wil je dan wel een stapje dieper gaan. Dieper in je gevoel. De resonantie van de gong praat tegen jou. Het is jouw taal, de van jouw gevoel. Terwijl de klanken je langzaam dieper in jezelf brengen helpen ze jou je te herinneren wie je in wezen bent. Dat is resonantie.

Vanuit de herkenning van wie je werkelijk bent, laat de gong je respectvol voelen hoezeer je van jezelf vandaan geraakt bent. Daardoor zijn de moeite en het geploeter waar je nu mee worstelt ontstaan.

De resonantie brengt in jouw bewustzijn dat je bij jezelf vandaan geraakt bent door de keuzes die jij wel of juist niet hebt gemaakt, of door wat je wel of juist niet gedaan hebt. Misschien heb je ‘ja’ gezegd terwijl je ‘nee’ bedoelde. Wellicht heb je iets laten liggen, wat je je heilig had voorgenomen voor jezelf te doen. Of heb je je misschien laten drijven door wat anderen van je verwachtten. Wat het ook is, het maakt niet uit. Het is oké, zo gaat dat toch? Het is heel begrijpelijk dat je daar last van hebt gekregen.

Je accepteert dat jij dit hebt

Hee, ook al ben je van jezelf vandaan geraakt, het is oké. Het is alleen informatie, een welkome les die je mag leren. Neem het maar rustig aan. Het helende geluidveld van de gong brengt jou onder ogen wat er is en nodigt je zonder oordeel uit om dat te accepteren. Doe het maar, het is veilig, het is alleen maar een les. De klanken helpen je om het diepe in te gaan. Laat je meevoeren met de resonantie. Laat maar even helemaal tot je doordringen wat er is en wat het met je doet. Blijf ademen …

Je laat los wat je dwars zit

Door de diepe acceptatie van jouw situatie neem je zelf de verantwoordelijkheid en ga je je proces werkelijk aan. Dit is ‘gewoon’ een kwestie van toelaten. De gong begeleidt jou hierbij. Al vanaf het begin van de behandeling hebben de klanken van de gong geresoneerd met jouw punt van moeite, met jouw blokkade, of met jouw bevroren emoties.

Op dit cruciale punt van de inwerking van de resonantie van de gong heb je herkend wie jij werkelijk bent en wat er met je is. Je hebt dit helemaal geaccepteerd en je laat het toe. Ben je nu ook bereid het los te laten? Laat dit nu maar gaan, het is geweest, het is klaar. Je kunt het loslaten en de gong helpt jou alles op te ruimen. Geef je over aan het geluid en laat alles wegspoelen. Je bent weer schoon! Bevrijd van wat jou dwars zat!

Je heelt jezelf met hulp van de resonanties van de gong

Het resultaat van het werken met resonantie is dat je je weer schoon en vrij voelt. De worsteling waar je mee rond liep is geheeld. Je bent weer een stapje verder.  En het mooie is:  dit heb jij zelf gedaan. Ja, jij, in hoogsteigen persoon! Niet de gong, niet de gongmaster. Jij hebt eenvoudig de wet van resonantie op jezelf toegepast en een helende setting voor jezelf gecreëerd. De gong en de gongmaster zijn het middel dat jij hebt ingezet om je zelf te helen.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak. U vindt mijn gegevens op de contactpagina. U mag natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier.

Hartelijke groet,

Home