De werking van de gong

Oeroud helend instrument

Het gebruik van de gong gaat zo’n 5.000 jaar terug naar het Bronzen tijdperk in zuidoost Azië. Via Afrika kwamen in de 18e eeuw de eerste gongs naar Europa. De helende klanken van dit oer-instrument worden dus al heel lang gebruikt voor ontspanning, bewustwording en heling van de mens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de klanken aanvoelen als een thuiskomen bij jezelf.

Het geluid van een gong geeft een goed voelbare trilling in de lucht. De zware tonen trillen door in uw buik en borstholte en dat is de eerste keer best indrukwekkend. Maar het gong-geluid is ook rijk aan prachtige boventonen en harmonieert zo mooi met lichaam en geest dat veel mensen emoties van ontroering, herkenning en liefde ervaren.

Gong-resonantie heelt van binnenuit

De trilling van het geluid van de gong resoneert met uw fysieke en energetische lichaam. Uw gedachten vervagen, u ontspant en u komt in uw gevoel. Er kunnen allerlei emoties, indrukken of beelden naar boven komen en u krijgt alle ruimte om die te uiten en los te laten. Wat er ook komt en hoe u zich ook uit, het mag er allemaal zijn.

Een geoefend gong-speler hoort en voelt in het geluid van de gong wat er in u geheeld wil worden. Hij of zij kan daar dan gericht op inspelen met specifieke geluiden voor uw lichaam, uw emoties, uw denken en uw weten. De gong heeft alle geluiden van het universum in zich.

Wanneer u zich ontspannen laat resoneren met de klanken van de gongs kunt u zichzelf (!) van binnenuit helen. De gongspeler en de gongs zijn één. Zij zijn er puur voor u, als dienend instrument.

Elke gong is uniek

Elke gong is uniek, zoals elk mens uniek is. En zo is ook de werking van elke gong uniek. Er zijn universele gongs die het hele universum, inclusief alle planeten, in zich hebben. De basistoon van deze gongs is in harmonie met de oer-klank Ohm. Deze sonore klank is de oorspronkelijke goddelijke scheppingsklank, de frequentie van het Universum waarin wij bestaan.

Maar er zijn ook specifieke gongs, waarvan de basisklank is afgestemd op de planeten in het Universum. Vanuit de astrologie leren we dat elke planeet een eigen werking heeft. Zo bestaan er bijvoorbeeld gongs met de frequentie van de Aarde, Venus, Pluto, Uranus en Saturnus, de planeet van het Karma.

De werking van een Gongtower

In een Gongtower hangen drie universele gongs in oplopende frequentie boven elkaar. Deze drie-eenheid vertegenwoordigt van laag naar hoog ons aardse bewustzijn, ons hartbewustzijn en ons spirituele bewustzijn. Met de opstelling in een Gongtower hebben we dus een holistisch instrument waarmee we alle lagen van ons huidige menselijke bestaan kunnen behandelen.

Een soortgelijke drie-eenheid zit er in de Gongtower voor het niveau van de ziel, maar daarover later meer. Nu in dit artikel eerst een korte uitleg van de drie bewustzijnsniveaus in de Gongtower.

Hoogste gong, spiritueel bewustzijn.
Het spiritueel bewustzijn richt zich op het waarom. De hoogste waarheden, wijsheid, liefde en eenheidsbewustzijn, die ons leven bezielen. Hier zitten onze idealen.

Middelste gong, hart bewustzijn.
Het hartbewustzijn voelt aan het hoe. Hoe we voelen, denken en handelen bepaalt de kwaliteit van wat er in ons omgaat en wat wij manifesteren. Hier zitten onze waarden

Laagste gong, aards bewustzijn.
Het aardse bewustzijn kijkt naar het wat. Wat we voelen, wat we denken, wat we doen, wat we hebben, wat er buiten ons is. Dit is onze aardse persoonlijkheid.

De methode van Raesonans

Raesonans heeft een warm menselijke methode ontwikkeld om u te helpen met het verminderen van stress, het herkennen van bronnen van stress en het verwerken van dieper liggende oorzaken in uzelf. Zo komt u weer tot uzelf. U vergroot uw zelfkennis en u groeit als mens. U bent beter in staat moeilijke periodes te hanteren. De kern van de methode bestaat uit drie behandelvormen:

I. Gongmeditatie
Een gongmeditatie brengt u diepe ontspanning, stressrelease en welbevinden. Heerlijk liggend laat u zich meevoeren op de klanken van de gongs. Uw hoofd stopt met malen en u maakt weer contact met uw gevoel. Spanning vloeit weg, uw lijf komt tot rust. Na een weldadig klankbad voelt u zich fris en monter. U kunt er weer even tegenaan.

II. Klankdiagnose
Een klankdiagnose is gericht op bewustwording, herkenning en acceptatie. Met de eerlijke klanken als informatiebron leert u rustig te kijken, te luisteren, of te voelen wat er in u omgaat. Na de klankdiagnose bent u weer lekker ontspannen en heeft u uw zelfkennis en zelfacceptatie vergroot. U weet wat u te doen staat.

III. Gongtransformatie
Een gongtransformatie helpt u met het aangaan, verwerken en loslaten van persoonlijke thema’s. De klanken van de gong worden gebruikt om u te helpen uw proces aan te gaan en de onderliggende emoties, die soms heel oud zijn, te verwerken en los te laten. Na de gongtransformatie bent u stiller van binnen, uw innerlijke rust is toegenomen. U bekijkt de wereld met de nieuwe ogen van een gegroeid bewustzijn. U voelt zich vernieuwd.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak. U vindt mijn gegevens op de contactpagina. U mag natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier.

Ik hoop binnenkort iets voor u te mogen betekenen.

Hartelijke groet,

Home