Verslag: Gongdag 20 september 2020, Terwolde

Mooie sessies, lekker eten, lachende, stralende mensen, heerlijk weer. Dat was de gongdag van 20 september in Terwolde. Een hele dag van ontspanning, bewustwording en transformatie. En als kers op de taart de locatie: het beeldige kerkje Bethel42 in Terwolde. Wat hebben we genoten! 

We hebben twee gongsessies gedaan, ’s Morgens en ’s middags. Dat gaf de mogelijkheid om mooi de diepte in te gaan.

Natuurlijk ervaart iedereen een gongsessie op zijn of haar eigen manier. De een ziet plaatjes, de ander kleuren, de volgende voelt stroming of trilling in het lijf en weer een ander voelt zich vooral leeg en stil, soms zelfs ademloos. Hieronder volgt een paar reacties.

“Ik ben gewoon in drie kwartier drie weken op vakantie geweest!”
“Pff … pling, tjonge … ”
“Er ontstond een wervelstorm van energie in mijn lijf en ik werd héél krachtig geaard”
“Ik heb heerlijk liggen spelen met al die energie, wat heerlijk was dat”
“Het opvullen via de voeten … dat heb ik gemerkt, ja! En een innig contact met moeder aarde”
“Al snel kreeg ik een heel gerust gevoel over me dat alles oké is, goed zoals het is”
“Eerst had ik veel gedachten, maar op een gegeven moment was ik echt he-le-maal weg”

Tussen de middag hebben we genoten van een heerlijke vegetarische lunch. Jazeker, home made! Het was zonnig en warm weer, dus we zaten buiten in het zonnetje in de landelijke omgeving van Terwolde.

We hebben tussen de middag ruim de tijd genomen. Lekker eten, fijne gesprekken, of even in de stilte op jezelf. Of: even helemaal zelf spelen op de oefengong die in het zaaltje klaarstond!

Als gongspeler heb ik de sessies ervaren als diep reinigend, afrondend en initiërend tegelijk, versterkend en erkennend. Er is ongelooflijk veel respect en hulp. En er was een heel vertrouwd gevoel bij het Zijn in het grotere geheel. Het is goed toeven in die grote, oneindige Kosmos.

Na afloop hebben we nog zitten napraten in de gezellige keuken van het kerkje. En zo kwam er langzaam een fijn einde aan een bijzondere dag.

Er is heel veel gebeurd, na de verdiepende middagsessie was ik even sprakeloos en diep geroerd. Een diepe healing met behulp van de klanken van de gongs. Het was mij een eer hiervoor op deze dag het instrument te mogen zijn voor – en met – deze fijne groep mensen.

Een warm dankjewel aan alle deelnemers, fijn dat jullie er waren!

Er volgen nog meer sessies! 

Heb jij ook interesse om een keer mee te doen, heb je een groepje van 6-10 personen en eventueel een leuk zaaltje, of wil je meer weten over een groepssessie of een individuele behandeling? Laat het me maar even weten, je kunt me gewoon een mailtje sturen. Of bellen mag ook. Hoe dan ook, ik hoop je snel een keer te ontmoeten!

Warme groet,
Hans

Meer berichten zoals deze

Home